Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλη προσέλευση στην εορτή των Θεοφανείων στην Ιορδανία


Με προσέλευση 10000 Ιορδανών Χριστιανών και πολλών προσκυνητών εξ Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος τέλεσε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, τον αγιασμό των υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό εις τον τόπον της Βαπτίσεως του Κυρίου ημών.

Ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο νεόκτιστο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και κατόπιν περί την στις 11:00 ετελέσθη ο αγιασμός εις τας παρακειμένας όχθας του Ιορδάνου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους παρισταμένους διά την σημασία της εορτής και ιδίως διά την παρουσία εις τον τόπο αυτό και των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος.

Μετέφερε επίσης εις τους πιστούς τας ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Ο ναός του Αγίου Ιωάννου ανεγέρθη με γενναία χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου και πολλών χριστιανών Ελλήνων.

Να σημειωθεί, ότι κατά την κατάθεση του θεμελίου λίθου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου παρίστατο η μητέρα του Βασιλέως της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Τέλος, στην ίδια περιοχή το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κατέχει 1000 στρέμματα και η πρόθεση του είναι να γίνει η περιοχή αυτή προσκύνημα όλων των χριστιανών.

Προς τούτο ήδη με άοκνες ενέργειες του κ. Βενεδίκτου, ενηγέρθη ιερά μονή και ναός της Παναγίας της Παραμυθίας.

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ
«Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον, τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα, αρετής φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ως ένθεον θεράποντα Χριστού· αναβλύζει γαρ ιάσεις παντοδαπάς, τοις ευλαβώς κραυγάζουσι· δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σου πάσιν ιάματα»

Άμφια του Αγίου

Άμφια του Αγίου
Βρίσκονται στον Μητροπολιτικο Ναό της Χίου

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Η Φοιτητική Εστία θηλέων "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ" Αμαλιάδας στεγάζεται σε 2όροφο κτίριο εντός του προαυλίου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, σε μια ήσυχη γειτονιά εντός της πόλεως της Αμαλιάδας. Σήμερα φιλοξενεί περί τις 8 φοιτήτριες από τα Τ.Ε.Ι της περιοχής.

Ζωοδοχος πηγη

Ζωοδοχος πηγη