ΥΠΑΚΟΗ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ-ΜΕΤΑΝΟΙΑ


Χωρίς Ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση το Πάσχα στους Ιερούς Ναούς της Ηλείας. Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας  Ηλείας κ.κ. Γερμανού για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.
Υπομονή αδελφοί μου και αγαπητοί μου χριστιανοί όπου να είναι θα σημάνουν οι καμπάνες.Η Εκκλησία μας λέει να κάνουμέ ΥΠΑΚΟΗ και όταν με καλό αρθούν  τα μέτρα τότε θα σημάνουμε τις καμπάνες γιατί η κρούση τους συμβολίζει και είναι το στόμα του Θεού, της Εκκλησίας, που μιλά στα τέκνα της και τα καλεί να προσέλθουν στο Ναό, στον οίκο του Πατρός τους να προσευχηθούν, να ξεκουραστούν πνευματικά, να γιατρευτούν, να δυναμώσουν, να ενθαρρυνθούν, να παρηγορηθούν, να ευχαριστηθούν, να κλάψουν, να χαρούν, να κατακτήσουν την ελπίδα, να κερδίσουν τη Σωτηρία τους. Εμπιστονύνη στον Θεό.
Ας παραδειγματιστούμε απο την Οσία Μαρία την Αιγυπτία.  <<Θάψον, ἀββᾶ Ζωσιμᾶ, ἐν τούτῳ τὸ τόπω τῆς ταπεινῆς Μαρίας τὸ λείψανον, ἀποδὸς τὸν χοῦν τῷ χοΐ, ὑπὲρ ἐμοῦ διὰ παντὸς πρὸς τὸν Κύριον προσευχόμενος, τελειωθείσης, μηνὶ Φαρμουθὶ (κατ’ Αἰγυπτίους, ὅπως ἐστὶ κατὰ Ρωμαίους Ἀπρίλιος), ἐν αὐτῇ δὲ τὴ νυκτὶ τοῦ πάθους τοῦ σωτηρίου, μετὰ τὴν τοῦ θείου καὶ μυστικοῦ δείπνου μετάληψιν». Ας θάψουμε αδελφοί μου τα πάθη μας γιατί αυτά μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Και οταν με καλό αρθούν τα μέτρα και επιτρέψει Ο Θεός την υγεία των συνανθρώπων μας στις 27 Μαίου θα εορτάσουμε πανυγηρικά  συμφωνά με την εγκύκλιο του Επισκόπου μας την Ανάσταση του Κυρίου μας. Πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε μια πνευματική ζωή με προορισμό τον Κύριο Ιησού Χριστό μας. Είναι τώρα η ευκαιρία μην την χάσουμε. Μεθ´ημών ο Θεός, Καλή Ανάσταση στις καρδίες μας καλό πνευματικό αγώνα. Γένοιτο


Δημοφιλείς αναρτήσεις