Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας


ΟΑρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Αυγούστου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στη Μαντινεία, για τη γιορτή του Μητροπολίτου Μαντινείας, κ. Αλέξανδρου. Εκεί, επισκέφθηκε και τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Όπως είπε, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, το ταξίδι αυτό ήταν ευκαιρία να επισκεφθεί και ένα ακόμα αγαπητό αδελφό, τον Ποιμενάρχη της Ηλείας και να πάρει την ευχή του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε πως ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος αγαπάει ιδιαίτερα την Ηλεία και βοήθησε στην εκλογή του Βοηθού Επισκόπου Ωλένης, κ. Αθανασίου.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειον, ο οποίος συνόδευε τον Μακαριότατο στο ταξίδι του αυτό. Μετά από ολιγόωρη ανάπαυση στο Μητροπολιτικό μέγαρο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και η συνοδεία του αναχώρησαν για Αθήνα.

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ
«Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον, τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα, αρετής φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ως ένθεον θεράποντα Χριστού· αναβλύζει γαρ ιάσεις παντοδαπάς, τοις ευλαβώς κραυγάζουσι· δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σου πάσιν ιάματα»

Άμφια του Αγίου

Άμφια του Αγίου
Βρίσκονται στον Μητροπολιτικο Ναό της Χίου

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Η Φοιτητική Εστία θηλέων "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ" Αμαλιάδας στεγάζεται σε 2όροφο κτίριο εντός του προαυλίου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, σε μια ήσυχη γειτονιά εντός της πόλεως της Αμαλιάδας. Σήμερα φιλοξενεί περί τις 8 φοιτήτριες από τα Τ.Ε.Ι της περιοχής.

Ζωοδοχος πηγη

Ζωοδοχος πηγη