Χειροθεσία, τιμητική πλακέτα και δώρο εικόνα του Αγίου Νεκταρίου

 


Με λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Ιερό Προσκύνημα του  Αγίου Νεκταρίου Αμαλιάδος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασιών προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 


Το Ιερό Προσκύνημα είχε κατακλυστεί και σήμερα από πλήθος πιστών για να προσκηνύσει το λείψανο του Θαυματουργού Αγίου που έχει μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Δίβρης.

 

Μετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κατόπιν προτάσεως του εφημερίου του Ιερού Προσκυνήματος  π. Κωνσταντίνου Φαλτσέτα, απένειμε τιμητική πλακέτα στον καλλικέλαδο  Πρωτοψάλτη κ. Αλέξανδρο Γεωργουλή (δικηγόρος Δ.Σ.Α) «για τις  ψαλτικές και νομικές υπηρεσίες που προσφέρει αφιλοκερδώς στην Ιερά Μητρόπολη».

 

Στη συνέχεια ο π. Κωνσταντίνος δώρισε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα (αγιογραφία) του Αγίου Νεκταρίου. Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε πρώτη φορά ως Μητροπολίτης στο Ιερό Προσκύνημα.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του Όρθρου,  ο Ποιμενάρχης  χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον 8χρονο Διονύσιο, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του στην Εκκλησία.

Πηγή: Ιερό Βήμα του Κώστα Ζαφειρίου.
















 

Δημοφιλείς αναρτήσεις