Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου.






- Με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη, στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Αμαλιάδος, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου η υποδοχή τεμαχίου εκ του Ιερού Λειψάνου του Θαυματουργού Αγίου από την Ιερά Μονή Παναγιάς της Χρυσοπηγής Άνω Δίβρης το οποίο θα παραμείνει προς προσκύνηση μέχρι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

 

Το ιερό λείψανο που μετέφερε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μιχαλόπουλος υπεδέχθη με ιδιαίτερη ευλάβεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος και πλειάδα κληρικών των Ι.Μητροπόλεως.

 

Ακολούθησε Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου και με την συμμετοχή του εφημερίου του Ι.Π. π. Κωνσταντίνου Φαλτσέτα και άλλων κληρικών.

 

Από νωρίς το απόγευμα πλειάδα πιστών κατέκλυσε το Ιερό Προσκύνημα για να ανάψει ένα κερί και να προσευχηθεί στον αδάμαντα Άγιο της Αγάπης και της Συγχώρεσης. Μεταξύ των προσκυνητών και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

 

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, θα τελεστεί  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Αθανασίου.

Πηγή ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ του Κώστα Ζαφειρίου.





Δημοφιλείς αναρτήσεις