ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ 8-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 


Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα γιορτάστηκε και φέτος η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού 9 Νοεμβρίου με δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Το απόγευμα της Τρίτης  8 Νοεμβρίου κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ομίλησε επίκαιρα ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος επίτιμος Λυκειάρχης και Προϊσταμένος του Μητροπολιτικού Ν. Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδος πλαισιούμενος από τους Αιδ. ιερείς π. Κωνσταντίνο Βαβίλη π. Χρήστο Ελευθεριάδη , π. Σπυρίδων Κατσιδήμα , π. Αναστάσιο Κολοβό και τον εφημέριο του Ι.Προσκυνήματος π. Κωνσταντίνο Φαλτσέτα.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασιών, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Φιλαρέτου Σπανόπουλου Ιεροκήρυκος και Διευθυντού του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κέντρου της Μητροπολεώς μας κηρύσσοντας παράλληλα και τον Θείον Λόγον, πλαισιούμενος από τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο και τον εφημέριο του Ι.Προσκυνήματος π. Κωνσταντίνο Φαλτσέτα.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλαν ο κ. Αργύρης Ζέζας , ο κ. Φώτιος Αναγνωστόπουλος ο κ. Χαράλαμπος Μανθόπουλος και ο ιεροψάλτης του Προσκυνήματος, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος. Παρέστη η Διοικητής του ΑΤ Ήλιδας Διονυσία Κιαόγλου και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Επιπυραγός Κωνσταντίνος Χριπάτσιος  .

Το απόγευμα τελέσθη Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο και τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Γιατράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο των λαμπρών θρησκευτικών εκδηλώσεων προσήλθαν προσκυνητές, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα και να ζητήσουν τις πρεσβείες και την βοήθεια του Αγίου  Νεκταρίου.

















Δημοφιλείς αναρτήσεις