Ουκούν εισέλθετε πάντες εις την χαράν του Κυρίου υμών· και πρώτοι και δεύτεροι τον μισθόν απολαύετε.



Εγώ ημί η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή" ( Ιωάννου, ΙΔ΄, 6). μας λέει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μας. 
Αγαπητοί μου μετά από δύο μήνες θα εισέλθουμε στην -Οδό- προς την  Εκκλησία μας  να ακούσωμεν το Χριστός Ανέστη την -Αλήθεια- και να προσέλθουμε να λάβωμεν από το Άγιον  Ποτήριον το  Σώμα και το Αίμα του του Χριστού μας την -Ζωή- αιώνιον.
«Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος,
ιδού καιρός μετανοίας·
αποθώμεθα τα έργα του σκότους
και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός…»,(Απ. Παύλος)

Αὕτη ἡμέρα ἣν ἐποίησεν ὁ Κύριος ἀγαλλιασώμεθα καὶ εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῇ.


Με τα μέτρα που ορίζουν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας και η ΚΥΑ της πολιτείας  με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ στο Ιερό Προσκύνημα ο μέγιστος αριθμός των πιστών εσωτερικά είναι 15 άτομα κρατώντας αποστάσεις 1,5 μέτρου .


Ο κάθε πιστός κατά την εισοδό του με την υπόδειξη του εκκλησιαστικού επιτρόπου κάνει απολύμανση των χεριών του, και κάθετε στα καθίσματα που επιτρέπονται. Κατά την διάρκειαν της παραμονής των  οι πιστοί, με προσωπικήν των ευθύνην και μέριμναν, συνιστάται ίνα φέρουν προστατευτικήν μάσκαν, την οποίαν ασφαλώς θα αφαιρούν προσερχόμενοι εις την Θείαν Μετάληψιν. 




Εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις εσωτερικά οι υπόλοιποι πιστοί μπορούν να καθίσουν στον προαύλιο  χώρο του Προσκυνήματος στις ειδικές θέσεις που έχουν ετοιμαστεί και έχουν την απόσταση 1,5 μέτρων,καθώς θα έχουν τεθή εις λειτουργίαν τα εξωτερικά μεγάφωνα .

Όσοι  πιστοί ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδας (ηλικιωμένοι, ασθενείς πάσχοντες εξ αναπνευστικών προβλημάτων ή σακχαρώδους διαβήτου ή καρδιαγγειακών νοσημάτων, ανοσοκατεσταλμένοι) παρακαλούνται να μην προσέρχονται στον Ναό για  προστασία της υγείας τους. Εάν επιθυμούν την κατ’ οίκον εξυπηρέτησιν  της Θείας Μετάληψεως των Αχράντων Μυστηρίων, να ενημερώνουν τηλεφωνικώς τον εφημέριο του Προσκυνήματος.

Κατά την ώρα της Θείας Μεταλήψεως όσοι- επιθυμούν - θα προσέλθονται 3 πιστοί με απόσταση 1,5 μέτρου .

Όσον αφορά εις την τέλεσιν των Ιερών Μυστηρίων του Γάμου και της Βαπτίσεως και των Εξοδίων Ακολουθιών, ισχύουν άπαντα τα ανωτέρω προβλεπόμενα σχετικώς προς την προσέλευσιν των πιστών, ενώ τα Ιερά Μυστήρια θα τελώνται εντός του Ιερού Ναού. Προς τους στολισμούς των Ιερών Ναών, θεωρείται απαραίτητος η προτίμησις της λιτότητος και της απλότητος.


Αγαπητοί μου ας δείξουμε όλοι μας υπευθυνότητα για  την τήρηση των μέτρων υγειηνής εις προφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας  και της ζωής μας .
Με την Ελπίδα και την Ευχή η αυριανή Ημέρα του Κυρίου μας να είναι ένα  αληθινό πέρασμα απο την αμαρτία και την ρηχότητα της ζωής, στην συμφιλίωση με τον Θεό, στην εμπιστοσύνη στο Λόγο Του και στην συνέπεια μιας αληθινής κατά Χριστόν ζωής, σας απευθύνουμε τον νικηφόρο χαιρετισμό της Αναστάσεως Του. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ . Με πολλή αγάπη και τιμή ο εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Και τα σύν εμοί μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις