ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ 8-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα γιορτάστηκε και φέτος η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού 9 Νοεμβρίου με δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου όπου  κήρυξε τον θείο λόγο και οι ιερείς της πολεώς μας π. Παναγιώτης Γιατράς , π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, π. Χρίστος Ελευθεριάδης, π. Παναγιώτης Γκινάλας, ο π. Βασίλειος Μονόλιθος, και ο π. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος.




Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού και προέβει σε χειροθεσία Αναγνώστη και εκκλησιάρχησας τους μαθητές Ιωάννη Παπαδόπουλου και της Ελένης Παπαδοπούλου με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου ο π. Αναστάσιος Κολοβός, ο π. Κωνσταντίνος Βισβάρδης, και ο π. Βασίλειος Μονόλιθος  των αρχών , ο  κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος Αναπληρωτής Δημάρχου & Αντιδήμαρχος Διευθύνσεων Διοικητικών Yπηρεσιών, Δημοτικής Αστυνομίας, ΚΕΠ και  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Επιπυραγός Κωνσταντίνος  Χριπάτσιος, ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος  Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ και πλήθος των ευσεβών χριστιανών της πολεώς μας και του Νομού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων ανέφερε «Ο Άγιος Νεκτάριος αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση». Θέλοντας να σκιαγραφήσει τη μορφή του Αγίου μας, στάθηκε σε τρία σημεία της ζωής του Αγίου, που σφράγισαν τη ζωή του και αποτελούν ηθικό δίδαγμα για μας. Πρώτο είναι η απόλυτη αφοσίωση στην Εκκλησία, δεύτερο η ακλόνητη πίστη του στη ζωή της Εκκλησίας και ταυτόχρονα η υπομονή μέσα στον εκκλησιαστικό βίο.

Τους  εκκλησιαστικούς ύμνους απόδωσαν ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής, Δικηγόρος-  καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Πρωτοψάλτης Αγίου  Δημητρίου Λεχαινών ,ο κ. Αργύρης Ζέζας πρωτοψάλτης Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αμαλιάδος  ο κ. Διονύσιος Δέρβος πρωτοψάλτης Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Δαφνιώτισας και ο ιεροψάλτης του Προσκυνήματος, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθει καφές και γλύκισμα προσφορά του καταστήματος ΑΒ FOOD MARKET - του κ. Χρήστου Μπεβούδα και της κ. Αθανασία Μάλαμα και των κυριών του Προσκυνήματος. Τους Ευχαριστούμε -καθώς επίσης το Ανθοπωλίο Γιασεμί της κ. Ρεβέκας Κότσιφα για τον στολισμό το κατάστημα Ηλεκτρικών του κ. Διονυσίου Χρισανθακόπουλου, το βιβλιοπολείο του κ. Γρηγορίου Κακολίρη και το Τουριστικό γραφείο του κ. Μιχάλη- Μαρίας- Θεωδόρου Ζαφειρόπουλου , η κ. Μαρία Ρέτση Αδαμοπούλου και το Μίνι Μάρκετ της κ. Μαρίας Νοταρά Λαβαζού για οτι προσέφεραν στο Ι. Προσκύνημα και επίσης τις κυρίες Μαρία και Ευσταθία Βασιλακοπούλου για την βοηθειά τους .

 
Το απόγευμα τελέσθει Ιερά Παρακληση στον Άγιο
Ο Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος π. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστούν θερμά όλους τους προσκυνητές για την αγάπη τους και την συμμετοχή τους στην Ιερά Πανύγηρι του Προσκυνήματος και ευχόμεθα οι Πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου να σας χαρίζει πνευματική και σωματική υγεία.
 Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα, ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ· ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπάς, τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι· δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις