Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Στρέφονται στο λειτούργημα του Ιερέα...


Έντονο είναι το ενδιαφέρον των νέων της Ηλείας να φορέσουν τα ράσα και να υπηρετήσουν την πίστη με την οποία μεγάλωσαν από την θέση του ιερέα.

Ήδη στα διάφορα εκκλησιαστικά σχολεία φοιτούν 22 ιεροσπουδαστές από το νομό που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών να γίνουν ιερείς της Ι. Μητρόπολης Ηλείας που διαθέτει 218 ενορίες.

Σε έξι από αυτές υπάρχουν κενές θέσεις από τις οποίες μέχρι τέλους τους έτους θα έχουν καλυφθεί οι τρείς.


Μάλιστα υπάρχουν τρεις δόκιμοι εκ των οποίων ο ένας ο κ Νικόλαος Φωτόπουλος από το Καπελέτο θα χειροτονηθεί ( κουρά) σε μοναχό στην Ιερά Μονή Άνω Δίβρης και εν συνεχεία στις 17 Ιουλίου στην Αγία Μαρίνα Ξηροκάμπου σε διάκο από τον καθηγούμενο της μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ Αθανάσιο.

«Έχουμε άλλους δύο νέους που είναι αρραβωνιασμένοι, έχουν τελειώσει το εκκλησιαστικό ΙΕΚ, έναν από το Αντρώνι και ένα από την Πέρσαινα που θα παντρευτούν τον Σεπτέμβρη και έως το τέλος του έτους θα έχουν χειροτονηθεί σε ιερείς.

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν από τις έξι θέσεις θα καλυφθούν αμέσως οι τρεις ενώ έχει έρθει στην μητρόπολή μας ένας αρχιμανδρίτης από την Πάτρα που και αυτός θα πάει σε ενορία που δεν έχει εφημέριο καθώς και ένας ιερέας που περιμένουμε να έρθει από άλλη μητρόπολη», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός.

Στην μονή

Από την Δευτέρα 26 Ιουλίου έως και το Σάββατο 30 θα φιλοξενηθούν οι ιεροσπουδαστές από την Ηλεία στην Μονή Κάτω Δίβρης όπου αρχηγός της κατασκήνωσης είναι ο αιδεσιμότατος π Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου με υπαρχήγους τους εφημερίους του Αγίου Αθανασίου Πύργου π Θεόδωρο Χαμάλη, του Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδος π Κωνσταντίνο Συριόπουλο και Ευαγγελίστριας Αμαλιάδος π Αναστάσιο Κολοβό.

«Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης συνομιλούν με τους ιερείς που είναι θεολόγοι ενώ στις 27 του μηνός θα έρθουν στην Μονή Άνω Δίβρης όπου τους φιλοξενούμε, κάνουμε τράπεζα, τους αφήνουμε να κάνουν βόλτα στο δάσος τελούμε τον εσπερινό και τους ομιλώ για θέματα θρησκευτικά και πίστης.

Οι σπουδαστές έχουν τελειώσει το εκκλησιαστικό γυμνάσιο, λύκειο και ΙΕΚ που έχουμε σε Καλαμάτα, Κορίνθου, Πατρών, Αθηνών, ΙΕΚ και Ριζάριο ενώ αρκετοί αποφοιτούν και από την Θεολογική Σχολή», επεσήμανε ο ποιμενάρχης Ηλείας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ
«Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον, τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα, αρετής φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ως ένθεον θεράποντα Χριστού· αναβλύζει γαρ ιάσεις παντοδαπάς, τοις ευλαβώς κραυγάζουσι· δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σου πάσιν ιάματα»

Άμφια του Αγίου

Άμφια του Αγίου
Βρίσκονται στον Μητροπολιτικο Ναό της Χίου

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Η Φοιτητική Εστία θηλέων "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ" Αμαλιάδας στεγάζεται σε 2όροφο κτίριο εντός του προαυλίου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, σε μια ήσυχη γειτονιά εντός της πόλεως της Αμαλιάδας. Σήμερα φιλοξενεί περί τις 8 φοιτήτριες από τα Τ.Ε.Ι της περιοχής.

Ζωοδοχος πηγη

Ζωοδοχος πηγη