Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Στρέφονται στο λειτούργημα του Ιερέα...


Έντονο είναι το ενδιαφέρον των νέων της Ηλείας να φορέσουν τα ράσα και να υπηρετήσουν την πίστη με την οποία μεγάλωσαν από την θέση του ιερέα.

Ήδη στα διάφορα εκκλησιαστικά σχολεία φοιτούν 22 ιεροσπουδαστές από το νομό που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών να γίνουν ιερείς της Ι. Μητρόπολης Ηλείας που διαθέτει 218 ενορίες.

Σε έξι από αυτές υπάρχουν κενές θέσεις από τις οποίες μέχρι τέλους τους έτους θα έχουν καλυφθεί οι τρείς.


Μάλιστα υπάρχουν τρεις δόκιμοι εκ των οποίων ο ένας ο κ Νικόλαος Φωτόπουλος από το Καπελέτο θα χειροτονηθεί ( κουρά) σε μοναχό στην Ιερά Μονή Άνω Δίβρης και εν συνεχεία στις 17 Ιουλίου στην Αγία Μαρίνα Ξηροκάμπου σε διάκο από τον καθηγούμενο της μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ Αθανάσιο.

«Έχουμε άλλους δύο νέους που είναι αρραβωνιασμένοι, έχουν τελειώσει το εκκλησιαστικό ΙΕΚ, έναν από το Αντρώνι και ένα από την Πέρσαινα που θα παντρευτούν τον Σεπτέμβρη και έως το τέλος του έτους θα έχουν χειροτονηθεί σε ιερείς.

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν από τις έξι θέσεις θα καλυφθούν αμέσως οι τρεις ενώ έχει έρθει στην μητρόπολή μας ένας αρχιμανδρίτης από την Πάτρα που και αυτός θα πάει σε ενορία που δεν έχει εφημέριο καθώς και ένας ιερέας που περιμένουμε να έρθει από άλλη μητρόπολη», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός.

Στην μονή

Από την Δευτέρα 26 Ιουλίου έως και το Σάββατο 30 θα φιλοξενηθούν οι ιεροσπουδαστές από την Ηλεία στην Μονή Κάτω Δίβρης όπου αρχηγός της κατασκήνωσης είναι ο αιδεσιμότατος π Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου με υπαρχήγους τους εφημερίους του Αγίου Αθανασίου Πύργου π Θεόδωρο Χαμάλη, του Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδος π Κωνσταντίνο Συριόπουλο και Ευαγγελίστριας Αμαλιάδος π Αναστάσιο Κολοβό.

«Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης συνομιλούν με τους ιερείς που είναι θεολόγοι ενώ στις 27 του μηνός θα έρθουν στην Μονή Άνω Δίβρης όπου τους φιλοξενούμε, κάνουμε τράπεζα, τους αφήνουμε να κάνουν βόλτα στο δάσος τελούμε τον εσπερινό και τους ομιλώ για θέματα θρησκευτικά και πίστης.

Οι σπουδαστές έχουν τελειώσει το εκκλησιαστικό γυμνάσιο, λύκειο και ΙΕΚ που έχουμε σε Καλαμάτα, Κορίνθου, Πατρών, Αθηνών, ΙΕΚ και Ριζάριο ενώ αρκετοί αποφοιτούν και από την Θεολογική Σχολή», επεσήμανε ο ποιμενάρχης Ηλείας.

Συνολικές προβολές σελίδας

ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΩΝ

ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΩΝ