Η Αμαλιάδα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο.

 



Με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και ανήμερα της εορτής ο Όρθρος και  η  Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, παρουσία των αρχών του νομού και συγκεκριμένου αριθμού πιστών λόγω των μέτρων για την πανδημία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του δήμου Ήλιδας, για τον εορτασμό του Πολιούχου της Αμαλιάδας.

Το παρόν για τον εορτασμό του Πολιούχου της Αμαλιάδας έδωσαν ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο τέως δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ,η Διοικητής του ΑΤ Ήλιδας Διονυσία Κιαόγλου, ο Διοικητής της Ασφαλείας Ήλιδας Χρήστος Αλεξανδρόπουλος και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας ο Διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας, Επιπυραγός Κώστας Χριπάτσιος καθώς επίσης αντιδήμαρχοι και τοπικοί άρχοντες του Δήμου Ήλιδας.



Οι φιλέορτοι και ευλαβείς Χριστιανοί της πόλεως Αμαλιάδος προσήλθαν αθρόα προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του εορταζομένου Αγίου και προστάτη τους. Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξης Αναγνωστόπουλος, και ο συνεφημέριός του π. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος καθώς και όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου είχαν φροντίσει για τον στολισμό την ευπρέπεια και την σωστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων μέσα και έξω από τον  Ιερό Ναό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις