Τέλεση Θείων Λειτουργίων των τριών μεγάλων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων

 


Σύμφωνα με την Εγκύκλιο με ριθμ. Πρωτ. 5524 / 16-12-2020, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, για το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 θα ισχύσουν τα εξής :

1) Στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές  τις Κυριακές και τις εορτές θα τελείται Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, ως μέχρι σήμερα.

2) Κυριακές καί εορτές μετά την Θεία Λειτουργία, όλη την ημέρα θα μένουν ανοικτοί οι Ιεροί Ναοί των ενοριών  διά προσκύνησι των πιστών και διά κατ’δίαν ολιγόλεπτη  προσευχή.

3) Κατά τίς Θείες Λειτουργίες των τριών μεγάλων Εορτών τού Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια),επιτρέπεται συμμετοχή  πιστών σέ μικρούς Ναούς μέν μέχρι  25  πιστών και στον Μητροπολιτικό Ναό  μέχρι  50 πιστών,  τηρουμένων των προβλεπομένων αποστάσεων και μέτρων αποφυγής του συνωστισμού (1 πρόσωπο ανά 15 τ.μ. επιφανείας,) με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας καθ᾿ όλη την διάρκεια των ιεροπραξιών .

4) Κατά την Εορτή των Θεοφανείων δεν θά πραγματοποιηθούν Λιτανείες εκτός των Ιερών Ναών και ο Μέγας Αγιασμός με  τον καθαγιασμό των  υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών τηρουμένων ασφαλώς των ανωτέρω μέτρων υγειονομικής προστασίας. αγιασμός θα παραμείνη στο Ναό όλη την ημέρα, ώστε όσοι επιθυμούν θα προσέρχονται – όχι πολλοί μαζί – να λαμβάνουν τον αγιασμό και την χάριν του.

5) Οι Κληρικοί και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων κάθε Ιερού Ναού καθίστανται υπεύθυνοι ελέγχου και εφαρμογής των μέτρων και καθοδηγήσεως των πιστών με την αρωγή και τού προσωπικού τού Ναού τους. Καλούνται να εποπτεύσουν με την δέουσα εγρήγορση και απαρέγκλιτη ακρίβεια την τήρηση των παραπάνω οδηγιών, αναλογιζόμενοι την ευθύνη προστασίας της υγείας που αναλαμβάνουν έναντι της Πολιτείας, της κοινωνίας και της Εκκλησίας, αλλά πάντα με ευγένεια , υπομονή και αγάπη.

...............................................................................................................................

Στο Ιερό Προσκύνημα κατά τις Θείες Λειτουργίες των τριών μεγάλων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, επιτρέπεται η συμμετοχή στον Ναό μέχρι 15 πιστών, τηρουμένων των προβλεπομένων αποστάσεων και μέτρων αποφυγής του συνωστισμού ( 1 πρόσωπο ανά 15 τ.μ.) επιφανείας, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας καθ᾿ όλη την διάρκεια των ιεροπραξιών.

 

Χριστούγεννα 6:00-8:30 π.μ

Πρωτοχρονιά 7-10 π.μ 

Θεοφάνεια 7-10 π.μ

Η Δοξολογία την Πρωτοχρονιά θα γίνη κανονικά στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά το Τυπικόν.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ





Δημοφιλείς αναρτήσεις