Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Από την εορτή του Ιερού Προσκυνήματος 8-9-11-2016

Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιαδα γιορτάστηκε και φέτος η Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου 9 Νοεμβρίου με δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.
Το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.
   Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της πόλης.  Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων ανέφερε «Ο Άγιος Νεκτάριος αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση». Θέλοντας να σκιαγραφήσει τη μορφή του Αγίου μας, στάθηκε σε τρία σημεία της ζωής του Αγίου, που σφράγισαν τη ζωή του και αποτελούν ηθικό δίδαγμα για μας. Πρώτο είναι η απόλυτη αφοσίωση στην Εκκλησία, δεύτερο η ακλόνητη πίστη του στη ζωή της Εκκλησίας και ταυτόχρονα η υπομονή μέσα στον εκκλησιαστικό βίο.Τους εκκλησιαστικούς ύμνους  απόδωσαν στον Εσπερινό ο κ. Αργύρης Ζέζας Ιεροψάλτης Ι.Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσης Αμαλιάδος ενώ στην Θεία Λειτουργία ο κ.Αλέξανδρος Γεωργουλής, Δικηγόρος- καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στην Σχολή της Μητροπολεώς μας, Πρωτοψάλτης Αγίου Δημητρίου Λεχαινών και ο Ιεροψάλτης του Προσκυνήματος, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος. 

Μέτα το πέρας της Θείας λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και γλύκισμα προσφορά του καταστήματος ΑΒ FOOD MARKET - του κ. Χρήστου Μπεβούδα και των κυριών του Προσκυνήματος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος μετεβει στο 3 Γυμνάσιο πλησίον του Προσκυνήματος κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας κα. Στέλλας Σακκά και του συλλόγου των καθηγητών να ομιλήσει στους μαθητές.Το Ιερόν Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονία εντός της πόλεως Αμαλιάδος στην οδό τέρμα Σισίνης. Στον προαύλιο χώρο στεγάζεται η φοιτητική εστία της Μητροπόλεως όπου διαμένουν φοιτήτριες του ΤΕΙ Γεωπονικής Αμαλιάδος.
    
Ο εφημέριος και το εκκλησιαστικό ​συμβούλιο του Ι.Προσκυνήματος ευχαριστεί και εύχεται οι πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου να χαρίζουν σε όλους πνευματική και σωματική υγεία.

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ
«Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον, τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα, αρετής φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ως ένθεον θεράποντα Χριστού· αναβλύζει γαρ ιάσεις παντοδαπάς, τοις ευλαβώς κραυγάζουσι· δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σου πάσιν ιάματα»

Άμφια του Αγίου

Άμφια του Αγίου
Βρίσκονται στον Μητροπολιτικο Ναό της Χίου

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Η Φοιτητική Εστία θηλέων "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ" Αμαλιάδας στεγάζεται σε 2όροφο κτίριο εντός του προαυλίου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, σε μια ήσυχη γειτονιά εντός της πόλεως της Αμαλιάδας. Σήμερα φιλοξενεί περί τις 8 φοιτήτριες από τα Τ.Ε.Ι της περιοχής.

Ζωοδοχος πηγη

Ζωοδοχος πηγη