Από την εορτή του Ιερού Προσκυνήματος (8-9)-11-2018


Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα γιορτάστηκε και φέτος η Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου 9 Νοεμβρίου με δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.
Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου όπου  κήρυξε τον θείο λόγο και προέβει σε χειροθεσία Αναγνωστών .


                                             
                                                                                                                               
















Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της πόλης.  Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων ανέφερε «Ο Άγιος Νεκτάριος αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση». Θέλοντας να σκιαγραφήσει τη μορφή του Αγίου μας, στάθηκε σε τρία σημεία της ζωής του Αγίου, που σφράγισαν τη ζωή του και αποτελούν ηθικό δίδαγμα για μας. Πρώτο είναι η απόλυτη αφοσίωση στην Εκκλησία, δεύτερο η ακλόνητη πίστη του στη ζωή της Εκκλησίας και ταυτόχρονα η υπομονή μέσα στον εκκλησιαστικό βίο.


Τους εκκλησιαστικούς ύμνους  απόδωσαν  ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής, Δικηγόρος- καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στην Σχολή της Μητροπολεώς μας, Πρωτοψάλτης Αγίου Δημητρίου Λεχαινών και ο Ιεροψάλτης του Προσκυνήματος, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος. 

Μέτα το πέρας της Θείας λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και γλύκισμα προσφορά του καταστήματος ΑΒ FOOD MARKET - του κ. Χρήστου Μπεβούδα και των κυριών του Προσκυνήματος.


Επίσης ο Σεβασμιώτατος μετέβει στο 3 Γυμνάσιο πλησίον του Προσκυνήματος κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Διονυσίου Ράλλη και του συλλόγου των καθηγητών να ομιλήσει στους μαθητές και τους πρόσφερε γλυκίσματα.



Το Ιερόν Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονία εντός της πόλεως Αμαλιάδος στην οδό τέρμα Σισίνης. Στον προαύλιο χώρο στεγάζεται η φοιτητική εστία της Μητροπόλεως όπου διαμένουν φοιτήτριες του ΤΕΙ Τεχνολόγων  Γεωπόνων Αμαλιάδος.



Οι πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου μετά πάντων ημών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις