Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην ΗλείαImage«Μικρό αντίδωρο» στην βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης προς τον Κυπριακό λαό το καλοκαίρι του 1974, μετά

την εισβολή του Αττίλα, χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος την προσφορά της Εκκλησίας της Κύπρου προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, κατά την διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Κύπρου έφτασε στην Ηλεία προερχόμενος από τη Ζάκυνθο και εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κάστρου - Κυλλήνης Γιώργος Μπούρμπουλας και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός όπου τον συνόδευσε σε όλη την περιοδεία του στην Ηλεία, μαζί και με τον Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα.

Στη Γέφυρα του Αλφειού, όπου αρχίζουν και τα όρια της Μητρόπολης Ολυμπίας - Τριφυλλίας τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Χρυσοχώρι Ζαχάρως όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακατασκευή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και του Πνευματικού Κέντρου και ακολούθως η Αρχαία Πίσα όπου ανακατασκευάζεται ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής.

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ωλένης, στο Καράτουλα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έτυχε λαμπρής υποδοχής στο Καράτουλα, από τον Δήμαρχο Ωλένης Γιάννη Παναγόπουλο, τους συνεργάτες του, τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Ντίνο Αρβανίτη αλλά και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου.

Επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού και ενημερώθηκε από τον αρχιτέκτονα Ιφιγένεια Λολοπούλου – Σκαμνάκη για την πορεία των εργασιών, για τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί πριν το καλοκαίρι του 2010.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος, αφού ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά την Εκκλησία της Κύπρου για την χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου για τα παιδιά του Δήμου Ωλένης, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για την βοήθεια που έχει λάβει ο δήμος και από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό και από την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Κυπριακό λαό και ιδιαίτερα την εκκλησία της Κύπρου για την τεράστια βοήθεια που προσέφεραν στον δήμο μας για να επουλωθούν οι πληγές από την πυρκαγιά του 2007», σχολίασε χαρακτηριστικά προσφέροντάς τους και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της Ωλένης.

Επίσης από την πλευρά τους ο Διευθυντής του Γυμνασίου Θεόδωρος Κόρδας και του Λυκείου Γιώργος Βένδρας του απένειμαν τιμητική πλακέτα για την συνολική προσφορά του προς την περιοχή και ευρύτερα στην Ηλεία.

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ
«Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον, τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα, αρετής φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ως ένθεον θεράποντα Χριστού· αναβλύζει γαρ ιάσεις παντοδαπάς, τοις ευλαβώς κραυγάζουσι· δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σου πάσιν ιάματα»

Άμφια του Αγίου

Άμφια του Αγίου
Βρίσκονται στον Μητροπολιτικο Ναό της Χίου

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΕΓΡΑΦΟ (1902)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Η Φοιτητική Εστία θηλέων "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ" Αμαλιάδας στεγάζεται σε 2όροφο κτίριο εντός του προαυλίου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, σε μια ήσυχη γειτονιά εντός της πόλεως της Αμαλιάδας. Σήμερα φιλοξενεί περί τις 8 φοιτήτριες από τα Τ.Ε.Ι της περιοχής.

Ζωοδοχος πηγη

Ζωοδοχος πηγη