Διενοριακή αιμοδοσία στην Αμαλιάδα: πράξη προς μίμηση


Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου  μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού,  η Διενοριακή Αιμοδοσία στην Αμαλιάδα, μια θεάρεστη πράξη που πρέπει να αγκαλιαστεί από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως  Ηλείας, όπως δήλωσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.
Η αιμοδοσία που έγινε και φέτος σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδος, παρουσία Ομάδας διασωστών του ΕΕΣ,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του ιερού Ναού Αγίας Άννας. Είναι μια πρωτοβουλία των εφημεριών των ενοριών Αγίου Γεωργίου, Αγίου Τρύφωνος , Αγίας Άννας  και του Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου.

«Να βρει μιμητές»

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας έφθασε στο Πνευματικό Κέντρο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  κ. Αθανάσιος, ο οποίος αφού συνομίλησε με εθελοντές αιμοδότες και τους κληρικούς, δήλωσε:  «Θέλω να ευχαριστήσω και εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου μας τα εκκλησιαστικά συμβούλια των ενοριών Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας, Αγίου Τρύφωνος και ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου,  που με την πρωτοβουλία των καλών μας εφημερίων γίνεται αυτή η προσπάθεια για την συλλογή αίματος που είναι το απαραίτητο για να δώσουμε ζωή στον άνθρωπο. Το αίμα είναι δώρο του Θεού. Μπορούμε και εμείς μέσα από την αιμοδοσία να δώσουμε ζωή στον συνάνθρωπό μας, όπως μας την έδωσε ο Θεός. Όπως ο Χριστός μας δίνει το αίμα του για να μας σώσει από τις αμαρτίες και να μας οδηγήσει εις την Αθανασία, έτσι και εμείς δίνουμε το αίμα μας για να δώσουμε ζωή στον άνθρωπο. Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να βρει μιμητές σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας γιατί το αίμα το έχουμε ανάγκη »


«Ο αιμοδότης Χριστός»

Ο π. Κωνσταντίνος, εφημέριος ιερού ναού Αγ. Τρύφωνος Αμαλιάδος δήλωσε: «Η προσπάθεια αυτή που κάνουν οι ενορίες μας έγκειται στην έκφραση της αγάπης της Εκκλησίας μας γενικότερα για τον πάσχοντα άνθρωπο. Και είναι γεγονός ότι η Εκκλησία πάντα πρωτοστατεί  για τον άνθρωπο με αγάπη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίδα. Ευχόμαστε να συνεχισθεί και από τις ενορίες μας αλλά και από άλλους συλλόγους και φορείς διότι είναι  γεγονός ότι το αίμα είναι απαραίτητο»

Ο π. Κωνσταντίνος εφημέριος του Ιερού προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Αμαλιάδος, που είναι και εθελοντής αιμοδότης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε τα βήματα του πρώτου αιμοδότη μας του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και εμείς ως διάκονοι Αυτού, οφείλουμε να δίνουμε ο παράδειγμα ώστε και άλλοι να έρθουνε δίπλα μας και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και όχι μόνο διότι το αίμα είναι ζωή».


Ο π. Βασίλειος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Άννας, δήλωσε: «Οι ιερείς των ενοριών της πόλεως ενώσαμε τις δυνάμεις μας  σε έναν αγώνα για να μαζέψουμε αίμα για τους  Χριστιανούς μας, μιμούμενοι τον πρώτο αιμοδότη τον Χριστό μας. Είναι η μεγαλύτερη δωρεά που μπορούμε να κάνουμε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων».
πηγή. Ιερό Βήμα  

Δημοφιλείς αναρτήσεις